Publicat de: ASPSE | 27/01/2012

Cu și despre stresiune…

Buuuuuuun….

După cum mult așteptam cu toții, probabil, a venit și minunata stresiune. Da, da, vorbesc de perioada aia cu multe examene în care înveți mai puțin decât în restul semestrului și în care, din senin, apar o grămadă de lucruri urgente de făcut.

Așa nu…Ăsta nu e un exemplu de student. În sesiune se stă în casă, se citește, se bea mult ceai și cafea. În această perioadă, studenții ar trebui să își petreacă cel puțin 80% din timpul zile și al nopții învățând! Se adoptă o anumită modalitate de învățare, se creează o atmosferă propice activității de învățare, se adună materialul de învățat, se ia un marker, se stinge calculatorul…și se pleacă de acasă.

Nu știu care e problema noastră în sesiune, însă lucrurile stau așa din punctul meu de vedere: Petrecem puțin timp din zi învățând iar apoi facem lucruri total neproductive cum ar fi cuărțenie în casă, ceva cumpărături, ieșiri în oraș, etc. Iar la finalul zilei spunem : Hai c-am învățat azi! ( și când spunem asta ne gândim la puținul timp din zi pe care îl petreceam învățând, la începutul paragrafului)

Nu, dragilor! Haideți să punem mâna pe copertă și să ne mobilizăm puțin. O să treacă și sesiunea și după o lățim* cât vrem! E nevoie de cantitatea aia de voință și ambiție care să ne facă să zicem nu la o singură petrecere, și lucrurile vor merge bine după. Să ne gândim că asta ne afectează viitorul!!! Bine…și la o petrecere îți poți afecta grav de tot viitorul, însă…!!!

Mult succes la examene studenților de pretutindeni, și să curgă cu note cât mai mari!

A o lăți – laț, lat – varianta și mai colocvială a expresiei deja colocviale „a o face lată” care implică însă utilizarea mai puținor cuvinte, implicit necesită mai puțin efort în redactarea sau pronunțarea acestei idei.

 

 

Image

 

Radu din PR

 

 

 

 

 

 

Reclame

Responses

  1. „lucruri total neproductive cum ar fi cuărțenie în casă, ceva cumpărături”, radule eu te contrazic! sunt total productive ca altfel nu ai avea cum sa traiesti si sa inveti in praf si sa nu uitam ca mai trebuie sa si mananci. spune-mi ca am dreptate :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: